Akcija - "Nadzor teretnih vozila"

Slika nadzor-teretnih.jpg

Na području Policijske uprave požeško-slavonske, 15. i 16. srpnja provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor teretnih vozila“.

 Na području Policijske uprave požeško-slavonske, 15. i 16. srpnja provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor teretnih vozila“.

Tijekom akcije nadzirana je tehnička ispravnost vozila, prijevoz opasnih tvari, pretovar, vrijeme odmora i vožnje vozača, te ispunjavanje i ostalih uvjeta za sigurno sudjelovanje u prometu navedene kategorije vozila.

Sukladno direktivi Europske komisije 2000/30/EC, na nadzornim mjestima policijski službenici, vršili su tehnički pregled na cesti. Izvršen je nadzor 38 teretnih automobila i utvrđen je 31 prekršaj, od čega 12 prekršaja tehničke neispravnosti vozila, dva prekršaja odnosila su se na nepropisno raspoređen teret, osovinsko opterećenje i pretovar vozila, a jedan prekršaj na prekoračenje vremena upravljanja vozilom, odnosno, nekorištenja propisanog odmora vozača, te je zabilježeno i 16 ostalih prekršaja. Istodobno, izvršen je pregled radnog vremena za 553 dana na analognim (496) i digitalnim (57) tahografima, a sve u cilju sprječavanja činjenja prekršaja prekovremenog upravljanja vozilom u prometu, te samim time povećanja stupnja sigurnosti prometa i smanjenja posljedica prometnih nesreća.



Stranica