Sprečavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti

Dana 13. kolovoza 2009. godine u popodnevnim satima, prilikom postupanja policijskih službenika, od strane tri osobe došlo je sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje

IZVJEŠĆE O DOGAĐAJIMA NA PODRUČJU PU POŽEŠKO-SLAVONSKE
za dan 13./14. kolovoza 2009. godine
 
 
             Tijekom proteklog dana na području PU požeško-slavonske zabilježena je:
 

- jedna prometna nesreća s povrijeđenim osobama (u Pleternici) i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom (u Kaptolu);

            Dana 13. kolovoza 2009. godine u 13,00 sati u Pleternici, na Trgu Zrinskog i Frankopana, 43-godišnji vozač osobnog automobila marke „audi“, požeških reg. oznaka i 46-godišnja vozačica automobila marke „seat toledo“, požeških reg. oznaka usporili su kretanje, dok 47-godišnji vozač osobnog automobila marke „vw golf“, požeških reg. oznaka, zbog ne držanja potrebitog razmaka između vozila nije uspio zaustaviti svoje vozilo, te je prednjim dijelom udario u zadnji dio vozila „seat“. Od siline udara vozilo „seat“ je odbačeno naprijed i prednjim dijelom udarilo u osobni automobil marke „audi“. U prometnoj nesreći vozačica je zadobila lake tjelesne ozljede.    

- dvije krađe (u Požegi i Pakracu);

            Dana 13. kolovoza 2009. godine prilikom postupanja po kaznenoj prijavi 72-godišnjeg građanina iz Petrinje, policijski službenici PP Pakrac su provedenom krim. obradom utvrdili da je 47-godišnja građanka prethodno otuđila bankovnu karticu od 66-godišnje pacijentice u OŽB Pakrac, da bi potom u nekoliko navrata podigla novac na bankomatu. Protiv počiniteljice slijedi kaznena prijava, od iste je izuzet otuđeni novčani iznos i bankovna kartica, te vraćen vlasnici.

            Dana 11./12. kolovoza 2009. godine u vremenu od 22,45 do 06,00 sati, u Požegi, u Frankopanskoj ulici, NN počinitelj je otuđio bicikl marke „mtb fuji nevada 20“. Za počiniteljem se traga i protiv njega slijedi kaznena prijava.

- jedno sprečavanje službene osobe u vršenju službene dužnosti (u Kneževcu);

            Dana 13. kolovoza 2009. godine u popodnevnim satima, prilikom postupanja policijskih službenika, od strane tri osobe došlo je sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje. Tom prilikom su počinitelji uz hvatanje policijskih službenika za ruke i odoru na iste huškali pet pasa, koji su dvojici policijskih službenika ugrizima nanijeli lake tjelesne ozljede. Nad počiniteljima su uporabljena sredstva prisile „tjelesna snaga“, isti su smješteni u posebne prostorije za zadržavanje, te će se tijekom jutra nastaviti daljnja krim. obrada.

- jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava (u Kusonjama);

            Dana 13. kolovoza 2009. godine u Kusonjama, u Frankopanskoj ulici, prilikom čišćenja bunara vlasništvo 74-godišnje građanke, od strane djelatnika Crvenog križa pronađeno je 103 komada stereljiva call. 7,62 mm, te prazan okvir za automatsku pušku i pištolj. Ubojita sredstva zaostala su iz domovinskog rata i izuzeta su radi uništenja.

 - jedan požar bez štete (u Alilovcima);

 - tri narušavanja javnog reda i mira (u Pleternici i Požegi).

 - jedan ostali događaj (u Šeovici);

             Dana 13. kolovoza 2009. godine oko 21,20 sati u mjestu Šeovica, u Omanovačkoj ulici, u dvorištu obiteljske kuće došlo je do smrtnog stradavanja dvije osobe od eksplozivne naprave. Prema raspoloživim saznanjima radi se o kaznenom djelu „ubojstvo“ i samoubojstvu. Očevid na mjestu događaja je u tijeku.
 
            Drugih posebnosti nije bilo.


Stranica