Dvije prometne nesreće s povrijeđenim osobama

Dana 14. kolovoza 2009. godine 11,00 sati u Požegi, u Cerničkoj ulici, 38-godišnji vozač teretnog automobila marke „iveco“, zagrebačkih reg. oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja u zavoju izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera

 
 
IZVJEŠĆE O DOGAĐAJIMA NA PODRUČJU PU POŽEŠKO-SLAVONSKE

za vremensko razdoblje od 14. do 17. kolovoza 2009. godine
 
 
Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske zabilježena je:
 

- dvije prometne nesreće s povrijeđenim osobama (u Požegi i Gradskim Vrhovcima) i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom (u Požegi);

Dana 14. kolovoza 2009. godine 11,00 sati u Požegi, u Cerničkoj ulici, 38-godišnji vozač teretnog automobila marke „iveco“, zagrebačkih reg. oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja u zavoju izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Tom prilikom prednjim lijevim dijelom vozila udario je u lijevu bočnu stranu osobnog automobila marke „škoda felicia“, požeških reg. oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 51-godišnja vozačica. U prometnoj nesreći vozačica je zadobila lake tjelesne ozljede.

Dana 15. kolovoza 2009. godine u 19,50 sati između mjesta Gradski Vrhovci i Crkveni Vrhovci, 26-godišnji vozač motocikla marke „honda“, bez reg. oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja u zavoju izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Tom prilikom vozač je zadobio teške tjelesne ozljede.
            

- jedna zlouporaba opojne droge (u Lipiku);

            Dana 14. kolovoza 2009. godine nakon provedene krim. obrade nad 29-godišnjim građaninom koji je prethodnog dana po policijskim službenicima zatečen u obilasku cannabis biljke utvrđeno je kako je isti posadio i povremeno vršio obilazak. Pronađena stabljika visine 1,38 m je izuzeta, te će biti proslijeđena na vještačenje. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava.

 

- jedan požar na građevinama (u Kutjevu);

            Dana 15./16. kolovoza 2009. godine u vremenu od 12,30 do 08,00 sati, u Kutjevu, u Ulici župnika M. Messnera, za sada iz neutvrđenog razloga došlo je do požara na hladnjaku u prodavaonici mješovite robe „Maritex“. Uslijed požara došlo je do uništenja uskladištene robe, rastalio se klima uređaj, te je prodavaonica intenzivno začađena. Na mjestu događaja izvršen je očevid, a nastala materijalna šteta će se znati po zaprimanju odštetnog zahtjeva.  

 

- pet narušavanja javnog reda i mira (četiri u Požegi, jedno u Ratkovici); 

- jedno nasilničko ponašanje u obitelji (u Golobrdcima);

  
            Drugih posebnosti nije bilo.


Stranica