Izvješće o događajima proteklog vikenda

U petak, 4. rujna oko 15.30 sati u Požegi, u ulici Kralja Zvonimira, 28-godišnji građanin pod vidnim utjecajem alkohola narušavao je javni red i mira na što je upozoren od strane policijskih službenika. Kako se oglušio na naredbu da prestane s narušavanjem i da pođe s policijskim službenicima

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske zabilježeno je:

- jedno sprečavanje službene osobe u vršenju službene dužnosti (u Požegi);

U petak, 4. rujna oko 15.30 sati u Požegi, u ulici Kralja Zvonimira, 28-godišnji građanin pod vidnim utjecajem alkohola narušavao je javni red i mira na što je upozoren od strane policijskih službenika. Kako se oglušio na naredbu da prestane s narušavanjem i da pođe s policijskim službenicima u službeno vozilo nad istim su uporabljena sredstva prisile no i dalje je ustrajao u pružanju aktivnog i pasivnog otpora. Prilikom privođenja vrijeđao je policijske službenike i prijetio im. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog.

- jedna zlouporaba opojnih droga (u Požegi);

U petak, 4. rujna oko 22.55 sati u Požegi, u Cirakijevoj ulici, zatečen je 22-godišnjak koji je, nakon što je upozoren da će nad njim biti izvršen vanjski pregled odjeće, policijskim službenicima dragovoljno izručio dvije tablete „heptanon“ koje se nalaze na listi opojnih droga, a za koje nije posjedovao liječničku dokumentaciju. Protiv njega slijedi kaznena prijava.

- jedna krađa (u blizini Alilovaca);

U vremenskom razdoblju od 28. kolovoza do 4. rujna u polju u blizini Alilovaca otuđena je pumpa za navodnjavanje s pripadajućom opremom. Za počiniteljem se traga i protiv njega slijedi kaznena prijava.

- jedno izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude (u Požegi);

U nedjelju, 6. rujna oko 1.30 sati u  Požegi, u ulici Antuna Kanižlića, u prometu je zatečen 21-godišnji vozač kako upravlja osobnim automobilom „opel vectra“, požeških registracijskih oznaka, za vrijeme dok mu je pravomoćnim rješenjem izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.Protiv njega slijedi kaznena prijava.

- dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (između Kutjeva i Vetova i u Požegi) i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom (u Ferovcu, Resniku, Jakšiću, Viškovcima i Požegi);

U  petak, 4. rujna oko 20,15 sati u Požegi, u ulici Arslanovci, 35-godišnji vozač pod utjecajem alkohola (2,34 g/kg), upravljao je osobnim automobilom „ford sierra“, slavonskobrodskih registracijskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje. Dolaskom do zavoja u desno zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika te udario u kuću i parkirano vozilo. Tom prilikom zadobio je lake tjelesne ozljede. Kako je prijetila opasnost od nastavka činjenja prekršaja smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U subotu, 5. rujna oko 20.10 sati na županijskoj cesti između Kutjeva i Vetova, 24-godišnji vozač pod utjecajem alkohola (0,68 g/kg) upravljao je osobnim automobilom „vw golf“, požeških registracijskih oznaka, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, te je uslijed nepropisnog pretjecanja udario 30-godišnjeg biciklista koji je biciklom upravljao bez propisanih svjetala i reflektirajućeg prsluka. Uslijed udara biciklist je odbačen u putni kanal i tom prilikom zadobio je lake tjelesne ozljede. Protiv obojice slijede optužni prijedlozi.

- jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava (u Livađanima);

U nedjelju, 6. rujna oko 12.20 sati u Livađanima 36-godišnjak je pronašao tromblon zaostao iz Domovinskog rata koji su policijski službenici izuzeli i pohranili u za to predviđen prostor do uništenja.

- tri narušavanja javnog reda i mira (u Požegi);

- tri nasilnička ponašanja u obitelji (u Požegi, Kaptolu i Tekiću).

Ostalih događaja interesantnih za medije nije bilo.


Stranica