Izvješće o događajima proteklog vikenda

U petak, 18. rujna oko 16.20 sati u Kuzmici, na raskrižju na kojem se prometom upravlja semaforima, nepoznato vozilo ušlo je u raskrižje iako je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo zbog čega je udario u bočnu stranu teretnog vozila

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske zabilježeno je:

- tri prometne nesreće s materijalnom štetom ( u Požegi, Dobrovcu i Kuzmici);

U petak, 18. rujna oko 16.20 sati u Kuzmici, na raskrižju na kojem se prometom upravlja semaforima, nepoznato vozilo ušlo je u raskrižje iako je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo zbog čega je udario u bočnu stranu teretnog vozila „mercedes“, požeških registracijskih oznaka, nakon čega je napustilo mjesto događaja. Za istim se traga.

U nedjelju, 20. rujna oko 03.15 sati u Požegi, u ulici Hrvatskih branitelja, 30-godišnji vozač zbog neprilagođene brzine osobnim automobilom „fiat punto“, požeških registracijskih oznaka, sletio je s kolnika i udario u 14 stupića postavljenih kao zapreke za parkiranje vozila. Nakon prometne nesreće napustio je mjesto događaja no naknadno je pronađen. Tom prilikom utvrđeno je da je vozilom upravljao pod zabranom zbog čega protiv njega uz optužni prijedlog slijedi i kaznena prijava zbog kaznenog djela „izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“.

U nedjelju, 20. rujna oko 13.50 sati u Dobrovcu, na asfaltiranom parkiralištu nogometnog kluba, 44-godišnjak je traktorom „ursus c355“, daruvarskih registracijskih oznaka, udario u propisno parkirani osobni automobil „bmw 520“, daruvarskih registracijskih oznaka, nakon čega je napustio mjesto događaja. Naknadno je pronađen kojom prilikom je odbio alkotest, a kako je bio u vidno alkoholiziranom stanju smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

- osam narušavanja javnog reda i mira (po tri u Požegi i Pakracu te po jedno u Poreču i Gradcu);

- dva nasilnička ponašanja u obitelji (u Kaptolu i Vidovcima).


Stranica