Izvješće o događajima proteklog vikenda

U subotu, 26. rujna u Bučju kod 28-godišnjakinje su pronađene tri stabljike kanabis marihuane koje je zasadila za svoje potrebe. Stabljike su joj oduzete i protiv nje slijedi kaznena prijava.

 
Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske zabilježeno je:

- dva nedozvoljena držanja oružja (u Kutjevu i Požegi);

U subotu, 26. rujna oko 15 sati u Požegi, u Županijskoj ulici, 34-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,59 g/kg) u prostorije HVIDR-e došao je s mačetom (dužine oštrice 48 cm) no sa istom nije nikome prijetio. Kako je počinio prekršaj iz Zakona o oružju i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U subotu, 26. rujna oko 20.10 sati u Kutjevu, u ulici Republike Hrvatske, 49-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,89 g/kg) verbalno je napao tri građanina nakon čega je iz traktora uzeo praznu pušku, za koju posjeduje oružni list, kako bi iste zastrašio. Puška i streljivo su mu oduzeti i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

- jednu zlouporabu opojnih droga (u Bučju);

U subotu, 26. rujna u Bučju kod 28-godišnjakinje su pronađene tri stabljike kanabis marihuane koje je zasadila za svoje potrebe. Stabljike su joj oduzete i protiv nje slijedi kaznena prijava.

- jedna krađa (u Poljani);

U vremenskom razdoblju od 27. kolovoza do 27. rujna u Poljani, u Antunovačkoj ulici, 22-godišnjaku je otuđen osobni automobil „fiat brava“, daruvarskih registracijskih oznaka. Za počiniteljem se traga i protiv njega slijedi kaznena prijava.

- pet prometnih nesreća s materijalnom štetom (tri u Požegi te po jedna u Brestovcu i Dragi);

- dva pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava (u Malom Banovcu i Pakracu);

U petak, 25. rujna u Pakracu, u blizini gradskog stadiona, djelatnici Hrvatskih cesta Pakrac, prilikom strojnog ravnanja terena pronašli su tromblon M-60 zaostao iz Domovinskog rata.

U subotu, 26. rujna u Malom Banovcu prilikom čišćenja bunara građani su pronašli dvije ručne bombe zaostale iz Domovinskog rata.

Navedena minsko-eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u za to predviđen prostor do uništenja.

- četiri narušavanja javnog reda i mira (u Vetovu, Kuli, Vlatkovcu i Požegi);

- četiri nasilnička ponašanja u obitelji (u Bučju, Brodskom Drenovcu, Gaju i Šeovici).


Stranica