Dovršeno kriminalističko istraživanje

Slika Provale-u-kuce-u-Kutjevu-00.jpg

U ponedjeljak, 19. listopada dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 15-godišnjakom i 18-godišnjakom kojom prilikom je utvrđeno da su 24. rujna 2009. godine oko ponoći izvršili provalu u staru obiteljsku kuću u Kutjevu

 
Foto: PP Pleternica

U ponedjeljak, 19. listopada dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 15-godišnjakom i 18-godišnjakom kojom prilikom je utvrđeno da su 24. rujna 2009. godine oko ponoći izvršili provalu u staru obiteljsku kuću u Kutjevu, u ulici Matije Gupca, iz koje su otuđili televizor i alkoholna pića. Pretragom kuće kod 18-godišnjaka je pronađen otuđeni televizor koji će biti vraćen vlasniku.

Nadalje, istom prilikom utvrđeno je da su 7. listopada , također oko ponoći izvršili provalu u obiteljsku kuću u Kutjevu u Zagrebačkoj ulici odakle su otuđili dva zvučnika, dvd player, play station, brijaći aparat, pozlaćeni upaljač, alkoholna i bezalkoholna pića, više komada videoigara za play station te nekoliko ključeva od kuće. Pretragom kuće kod 18-godišnjaka su pronađeni svi otuđeni predmeti koji će biti vraćeni vlasniku. Istom prilikom pronađenu su i drugi predmeti te se nastavlja rad na utvrđivanju vlasnika.

Kako su obojica u svojim izjavama naveli da je u provali 7. listopada 2009. godine sudjelovao još jedan 15-godišnjak nad istim će također biti provedeno kriminalističko istraživanje.

Protiv 15-godišnjaka i 18-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Požegi zbog kaznenih djela „teških krađa“ iz čl. 217 st. 1 i st. 3 Kaznenog zakona.



Stranica