Izvješće o događajima proteklog vikenda

U petak, 16. listopada oko 18.30 sati u Srednjem Selu, 21-godišnji državljanin BiH ušao je u otključani osobni automobil „renault kangoo“, požeških registracijskih oznaka, vlasništvo 71-godišnjaka kod kojega je obavljao poljoprivredne poslove. Kako se u automobilu nalazio ključ stavio ga je u pogon

 
Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske zabilježeno je:

- jedno oduzimanje vozila na motorni pogon (u Srednjem Selu);

U petak, 16. listopada oko 18.30 sati u Srednjem Selu, 21-godišnji državljanin BiH ušao je u otključani osobni automobil „renault kangoo“, požeških registracijskih oznaka, vlasništvo 71-godišnjaka kod kojega je obavljao poljoprivredne poslove. Kako se u automobilu nalazio ključ stavio ga je u pogon te se s istim uputio prema graničnom prijelazu u Hrvatskoj Dubici gdje je zaustavljen od strane policijskih službenika. Prije polaska 71-godišnjaku je otuđio manji iznos novca, a radniku s kojim je obavljao poslove otuđio je mobitel i manji iznos kovanog novca. Otuđeni predmeti su mu oduzeti i protiv njega slijedi kaznena prijava. Prekršajnom obradom utvrđeno je da je na teritoriju RH boravio nezakonito zbog čega mu je od strane Prekršajnog suda izrečena zaštitna mjera protjerivanja stranca u trajanju od 6 mjeseci.

- dvije teške krađe provaljivanjem (u Požegi i Kutjevu);

U vremenskom razdoblju od 20. rujna do 15. listopada u Kutjevu, u Zagrebačkoj ulici, izvršena je provala u obiteljsku kuću iz koje je otuđena tehnička roba i alkoholna pića. Za počiniteljem se traga i protiv njega slijedi kaznena prijava.

U subotu, 17. listopada u vremenu od 7 do 10 sati u Požegi, u Slavonskoj ulici, izvršena je provala u osnovnu školu „Dobriše Cesarića“, a potom i u aparat za tople napitke iz kojeg je otuđen kovani novac. Za počiniteljem se traga i protiv njega slijedi kaznena prijava.

- dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (u Požegi i Kaptolu) i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom (četiri u Požegi te po jednu u Eminovcima, Kutjevu i Hrnjevcu);

U petak, 16. listopada oko 16.30 sati u Požegi, u Dubrovačkoj ulici, 10-godišnje dijete pretrčavalo je kolnik kojom prilikom je na njega naletio osobni automobil „vw golf“, požeških registracijskih oznaka. Uslijed udara pješak je odbačen na nogostup te tom prilikom zadobio lake tjelesne ozljede.

U subotu, 17. listopada oko 00.05 sati u Kaptolu, na raskrižju ulica Požeške, Veličke, Školske i Trga Vilima Korajca, 26-godišnji vozač uslijed utjecaja alkohola (1,25 g/kg) nije prilagodio brzinu osobinama ceste te je tom prilikom došlo do slijetanja osobnog automobila „lancia“, požeških registracijskih oznaka, s ceste i udara u prometni znak, metalnu ogradu, kontejner za boce, tri osobna automobila i zid prodavaonice gdje se zaustavio. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan je u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva. U prometnoj nesreći vozač je zadobio lake tjelesne ozljede i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

- četiri narušavanja javnog reda i mira (dva u Požegi te po jednu u Alagincima i Pakracu);

- dva nasilnička ponašanja u obitelji (u Pleternici);

- jedan ostali događaj (u Tekiću);

U subotu, 17. listopada oko 10.30 sati u mjestu Tekić, prilikom radova na šupi, s imrovizirane skele visine 3,8 metara pao je 54-godišnjak. Tom prilikom zadobio je ozljede ok kojih je u vozilu hitne medicinske pomoći na putu do bolnice preminuo.


Stranica