U prometnoj nesreći poginula 71-godišnjakinja

U petak, 25. prosinca 2009. godine oko 18 sati stotinjak metara istočno od mjesta Potočani 22-godišnji vozač osobnim automobilom „vw golf“, požeških registracijskih oznaka, započeo je pretjecati vozilo ispred sebe, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u

 

U petak, 25. prosinca 2009. godine oko 18 sati stotinjak metara istočno od mjesta Potočani 22-godišnji vozač osobnim automobilom „vw golf“, požeških registracijskih oznaka, započeo je pretjecati vozilo ispred sebe, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom, u pretjecanju udario je 71-godišnju pješakinju koja je na mjestu događaja smrtno stradala. Protiv vozača slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće“ iz članka 272. st. 3. Kaznenog zakona.

U subotu, 26. prosinca 2009. godine oko 3.30 sati u Požegi, u Osječkoj ulici, 31-godišnji vozač pod utjecajem alkohola (1,53 g/kg) zbog neprilagođene brzine osobnim automobilom „vw golf“, požeških registracijskih oznaka, udario je u vozilo ispred sebe, a koje je zbog zavoja i prijevoja smanjivalo brzinu kretanja. Tom prilikom 31-godišnjak je narušio javni red i mira tako što je verbalno i tjelesno napao dvije prolaznice. U prometnoj nesreći zadobio je lake tjelesne ozljede i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom (u Kaptolu, Japagi, Novom Zvečevu, Lipiku i Kutjevu).


 



Stranica