Ubojstvo u Požegi

Slika uhicenik01.jpg

Jučer, 13. ožujka 2010. godine oko 10.30 sati zaprimljena je dojava da je u trošnoj kući u Požegi, u ulici Vučjak, pronađena mrtva muška osoba.

 Požega
Foto: ilustracija

Jučer, 13. ožujka 2010. godine oko 10.30 sati zaprimljena je dojava da je u trošnoj kući u Požegi, u ulici Vučjak, pronađena mrtva muška osoba.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su zajedno s Istražnim sudcem Županijskog suda u Požegi i Županijskim državnim odvjetnikom obavili očevid mjesta događaja. Tijekom očevida utvrđeno je da je 46-godišnjak usmrćen s više ubodnih rana nožem u predjelu prsa. Na mjestu događaja pronađen je nož i štap s tragovima krvi.

Nad mrtvim tijelom u popodnevnim satima na Odjelu patologije OŽB Požega obavljena je obdukcija kojom prilikom je utvrđeno da se na tijelu nalazi 13 ubodnih rana te da su uzrok smrti ubodne rane grudnog koša koje su rezultirale iskrvarenjem. Također, na licu i podlaktici lijeve ruke vidljive su ozljede u vidu ugriza životinjskog porijekla.

Istoga dana oko 13 sati u prostorije policije doveden je 60-godišnjak, a u 16.20 sati je uhićen zbog osnovane sumnje da je počinio naprijed navedeno kazneno djelo. Počinitelj je u vrijeme uhićenja bio pod utjecajem alkohola (1,25 g/kg).

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je dana 12. ožujka 2010. g. oko 14.30 sati smrtno stradali 46 godišnjak došao u kuću u kojoj boravi 60-godišnjak, te da su tom prilikom došli u verbalni sukob zbog ranijih nesuglasica nakon čega mu je 60 godišnjak nožem zadao ubodne rane u predjelu prsišta.

Također je utvrđeno da je nakon toga počinitelj otišao iz kuće, te da se vratio tijekom noći 12./13. ožujka u kuću gdje je prespavao da bi se u jutarnjim satima ponovo udaljio iz kuće.

Danjim radom utvrđeno je da se u trošnoj kući u kojoj je pronađeno mrtvo tijelo okupljaju osobe asocijalnog ponašanja sklone konzumiranju alkohola te da je u istoj neprijavljeno boravio 60-godišnji počinitelj.

 U dopodnevnim satima 14. ožujka 2010. godine osumnjičenik je uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Požegi zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Ubojstvo“ iz čl. 90 Kaznenog zakona. Istražni sudac mu je odredio zadržavanje od 48 sati.



Stranica