Četiri prometne nesreće s materijalnom štetom i dvojica zadržana do otrežnjenja

Slika /Ilustracije server/zakon-promet.jpg
U ponedjeljak 14. siječnja 2019. godine na području PU požeško-slavonske dogodile su se četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, od kojih su se dvije dogodile u mjestu Branešci (Pakrac), te po jedna u Velikoj i Kutjevu.
  
Zatečeni u prometu pod utjecajem alkohola
U ponedjeljak, 14. siječnja 2019., oko 23.15 sati, na Trgu sv. Trojstva u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 32-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,51 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka.
U utorak, 15. siječnja 2019., oko 3.45 sati, u ulici Njemačkoj u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 56-godišnjaka koji je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio ispitivanje) upravljao osobnim automobilom marke „Ford“.
Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješteni su u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.
Zbog, nažalost, gotovo svakodnevnih izvješća o stradavanju ljudi i materijalnim štetama u prometnim nesrećama, u kojima su sudjelovale osobe pod utjecajem alkohola, unatoč našim značajnim preventivno-represivnim  aktivnostima u nadzoru alkoholiziranosti vozača, još jednom apeliramo prema svima  koji  konzumiraju alkoholna pića: „Ako pijete, nemojte sjedati za upravljač svojih automobila!“. Uvijek postoji netko od prijatelja ili poznanika koji nisu konzumirali alkohol, pa vas može prevesti kući, a tu je i javni prijevoz. Jednostavno i praktično rješenje su i taksi službe, čije su usluge na našem području pristupačne, a u svakom slučaju predstavljaju daleko manji trošak  u odnosu na posljedice koje mogu nastupiti sjednete li pod utjecajem alkohola za upravljač.


Stranica