Dvije prometne nesreće i rezultati pojačanih aktivnosti prometa

Slika /Ilustracije server/policajac_prsluk.jpg

Jedan je sudionik prometnih nesreća lakše ozlijeđen

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće i to u mjestu Grabarje u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i u Požegi, koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).
 
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 122 prekršaja, od čega se ističu 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 64 vozača je prekoračio dopuštenu brzinu kretanja, a 14 ih nije koristilo sigurnosni pojas.
Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,74 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 104 km/h. Od ukupnog broja počinitelja, u tri slučaja se radilo o osobama koji su višestruki počinitelji prekršaja koji su ranije prijavljivani za prekršaje brzine i alkoholiziranosti.

Stranica