Kusonje: Obilježena godišnjica tragične pogibije hrvatskih domoljuba

  • Slika /slike-vijesti/2021 godina/Kusonje/IMG-20210908-WA0003.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

 I ove godine tužnom i ponosnom povorkom Mimohodom istine od spomen obilježje na Rakovom Potoku do kapelice u mjestu obilježeni su tragični događaji

Na današnji dan prije točno 30 godina došlo je do tragične pogibije 20 hrvatskih branitelja u Kusonjama pokraj Pakraca. Dvije godine kasnije u podmetnutoj eksploziji, na mjestu obilježavanja tragičnog stradanja dvadesetero hrvatskih branitelja, 8. rujna 1993. godine poginulo je troje, a ranjeno je jedanaest sudionika komemoracije. Žrtve ovog zločina bile su majke okrutno smaknutih hrvatskih branitelja i hrvatsko vojno-policijsko osoblje koje je postavljalo vijenac.

I ove godine tužnom i ponosnom povorkom Mimohodom istine od spomen obilježje na Rakovom Potoku do kapelice u mjestu obilježeni su tragični događaji. Mimohodu su prisustvovali roditelji, djeca i drugi članovi obitelji, suborci te gosti i uzvanici.

Na komemoraciji u Kusonjama predstavnici županija, gradova, državne uprave, vojske i policije te udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće. Izaslanik glavnog ravnatelja policije načelnik PU požeško-slavonske  Željko Grgić je s načelnikom PU bjelovarsko-bilogorske Jakobom Bukvić i suradnicima zapalio svijeće.

Prisutnima su se obratili biskup Požeške biskupije msgr. Antun Škvorčević, predsjednik kluba veterana A satnije Mladen Sabolović, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, izaslanik predsjednika Vlade RH i državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Špiro Janović te izaslanik predsjednika Vlade RH i saborski zastupnik Ante Deur.
 
Obilježavanje je uveličala i klapa, a  misu za poginule hrvatske domoljube je služio bjelovarsko-križevački biskup msgr. Vjekoslav Huzjak.
 

Stranica