Obilježen Dan sigurnijeg interneta

  • Slika /slike-vijesti/2022 godina/Dan sigurnijeg interneta/13.jpg
  • Slika
  • Slika

Edukacijama i prigodnim radionicama, PU požeško-slavonska, Osnovna škola braće Radić iz Pakraca i Osnovna škola Zdenka Turković iz Kutjeva obilježili su ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg Interneta,  jedan je od važnih dana u kalendaru informacijske sigurnosti, a obilježava se svake godine drugog dana u drugom tjednu veljače.
 
Prilika je to da se podsjetimo zašto je dobro biti informiran kako bismo izbjegli sve oblike internetskih prijevara te drugih zlouporaba i nedopuštenih radnji putem interneta, a  posebice onih kada su u pitanju djeca.
 
PU požeško-slavonska je tijekom mjeseca siječnja i veljače, u suradnji s OŠ Braće Radić iz Pakraca i OŠ  Zdenka Turković iz Kutjeva organizirala prigodne radionice i edukacije za učenike šestih, sedmih i osmih razreda s temom vršnjačkog nasilja putem Interneta, odnosno korištenja mobitela, društvenih mreža i ostalih komunikacijskih sredstava na siguran način. Edukaciju su proveli kontakt policajka PP Pleternica Dragana Marinović Peula, kontakt policajac PP Pakrac Darko Major i policijski službenik za prevenciju PU požeško-slavonske Goran Matijević.
 
Tijekom predavanja učenicima je ukazano na  opasnosti s kojima se mogu susresti prigodom  korištenja društvenih mreža i aplikacija, a sve kako bi se smanjila opasnost činjenja  kaznenih djela putem Interneta na štetu djece, te ujedno i  preveniralo vršnjačko nasilje. Istovremeno, kroz temu sigurnog sudjelovanja u virtualnom svijetu obrađen je i dio  preventivnog programa „Živim život bez nasilja“. Za  napomenuti je da su edukacije održane u sklopu širih aktivnosti na planu prevencije i radu s djecom koje PU požeško-slavonska provodi kontinuirano kroz čitavu godinu.
 
Inicijativa obilježavanja Dana sigurnijeg interneta pokrenuta je 2004. godine, a provodi se u više od 140 zemalja s ciljem promicanja i poticanja sigurnijeg i odgovornijeg korištenja tehnologije i mobilnih uređaja među djecom, mladima, ali i odraslima. Internetske sadržaje možemo stvarati svi, a pitanje kojim se moramo pozabaviti je stvaramo li ih s ciljem unaprjeđenja društvene svijesti, razmjene znanja i ideja i stvaranja novih partnerstava. Zajednička nam je zadaća stvarati odgovorno i sigurno online okruženje za sve.
 

Stranica