Održana konferencija za medije – razriješena serija kaznenih djela teških krađa provaljivanjem

Slika /Zgrada PU/Konferencija 23.5..JPG

Pronađen počinitelj koji je tijekom travnja i svibnja provaljivao na području PU požeško-slavonske

Danas je u prostorijama PU požeško-slavonske održana konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica PU prezentirala stanje sigurnosti za mjesec travanj.

Nakon toga je voditelj Odsjeka za obradu kriminaliteta Tihomir Srnović prezentirao dovršeno kriminalističko istraživanje. Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Zagreba kojeg se sumnjiči da je  na području naše Policijske uprave počinio više teških krađa provaljivanjem. Naime, utvrđeno je da je on u noći  s 4./5. travnja, u mjestu Velika, zajedno s 33-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Zagreba provalio u dvije trgovačke radnje u vlasništvu trgovačkog društva iz Jakšića prilikom čega su otuđili razne cigarete i novac. Zatim su u  noći s ponedjeljka na utorak, 29./30. travnja, u mjestu Brestovac, u Požeškoj ulici, provalili u ugostiteljski objekt u vlasništvu 43-godišnjaka i otuđili novac i razne cigarete, a potom u poljoprivrednu apoteku u vlasništvu trgovačkog društva iz Kutjeva iz koje su otuđili novac. U istom razdoblju, u mjestu Velika, u ulicama Hrvatskih branitelja i Stjepana Radića, su provalili u trgovine u vlasništvu zadruge iz Jakšića i otuđili novac i razne cigarete. Također su  u mjestu Velika, na Trgu bana Josipa Jelačića, provalili u benzinsku postaju u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba. Nadalje, u noći s nedjelje na ponedjeljak, 12./13. svibnja, 29-godišnjak je počinio  dvije teške krađe provaljivanjem  u trgovačke radnje u Velikoj te u ugostiteljski objekt u Biškupcima, a također 13. svibnja je počinio i kazneno djelo „Prisila prema službeno osobi“ te je uz posebno izvješće kao dopunu kaznenih prijava predan pritvorskom nadzorniku, a potom doveden dežurnom Županijskom državnom odvjetniku  te je ispitan, nakon čega mu je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana. Za 33-godišnjakom se traga i planira se kriminalističko istraživanje.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su tijekom ove godine počinili  i dvije teške krađe provaljivanjem na području PU brodsko-posavske te četiri teške krađe provaljivanjem na području PU virovitičko-podravske.

Predviđena kazna za kazneno djelo „Teška krađa“ je od jedne do osam godina.

Skrećemo pozornost građanima na značaj samozaštitnog ponašanja. Ujedno pozivamo sve, ukoliko zamijete sumnjive osobe, vozila, ili ukoliko imaju saznanja o mogućem počinjenju takvih kaznenih djela ili opravdanu sumnju o mogućim počiniteljima, a posebice ako je počinjeno kazneno djelo, da odmah obavijeste policiju na broj 192!

Stranica