Održana početna konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt energetske obnove zgrade Policijske uprave

  • Slika /Energetska obnova-konferencija/8.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Načelnik PU je izjavio da su projektom  obuhvaćeni radovi koji doprinose uštedi energije i poboljšanju energetskog razreda građevine

Danas je u prostorijama PU požeško-slavonske održana početna konferencija za medije povodom početka radova na energetskoj obnovi zgrade Policijske uprave. Na konferenciji su prisustvovali načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić, voditelj Službe zajedničkih i upravnih poslova Danko Vuković, voditelj projekta iz MUP-a Drago Szabo, gospodin Josip Lukić- predstavnik tvrtke „L projekt“ koja izvodi građevinske radove, gospođica Ivana Ferenc - glavni nadzorni inženjer te gospođica Patricija Pepelnik -  stručna suradnica za pripremu i prijavu projekata iz tvrtke „Euro consulting“.

Načelnik PU je izjavio da su projektom  obuhvaćeni radovi koji doprinose uštedi energije i poboljšanju energetskog razreda građevine. Obuhvaćeni su radovi zamjene postojeće stolarije i bravarije, obnova krova, toplinska izolacija podrumskih zidova grijanog dijela, obnova postojeće unutarnje i vanjske rasvjete i drugo. “Zgrada je stara 40 godina i vapila je za ovom vrstom obnove. Imali smo dosta problema – krovište je prokišnjavalo, nismo imali funkcionalnu stolariju, a pojavili su se već i problemi s električnim instalacijama. Ovom energetskom obnovom, ne samo središnje zgrade već i popratnih objekata. Nakon završetka radova dobit ćemo funkcionalnu zgradu, suvremenog izgleda, energetski potpuno obnovljenu što će doprinijeti smanjenju troškova, ali i zaposlenicima pružiti kvalitetne i adekvatne uvjete za rad”, rekao je načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić Radove izvodi tvrtka „L projekt“,  krenuli su početkom kolovoza, a rok izvođenja je osam mjeseci.

Zatim je stručna suradnica za pripremu i prijavu projekta kratko prezentirala o projektu. Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova je dana 20. prosinca 2018. godine potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta pod nazivom Energetska obnova zgrade Policijske uprave Požeško – slavonske, na adresi Josipa Runjanina 1, 34000 Požega.

 Ukupna vrijednost projekta sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava iznosi 7.339.728,76 kuna s PDV-om od čega se prihvatljivi troškovi projekta procjenjuju na 6.596.651,00 kuna s PDV-om. Iznos financijske potpore Europske unije iznosi 4.023.722,48 kuna s PDV-om.                                                                                                                                                                          
Projektom su obuhvaćeni radovi koji doprinose uštedi minimalno 50% energije i poboljšanju energetskog razreda građevine, a obuhvaćaju: zamjenu postojeće stolarije i bravarije, obnovu krova, izvedbu kontaktne fasade ETICS, toplinsku izolacija podrumskih zidova grijanog dijela, zamjenu postojeće unutarnje i vanjske rasvjete, ugradnju termostatskih ventila, zamjenu miješalica vode i vodokotlića, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje vode i energije i kontrolnih mjerila energenata i vode.
Energetskom obnovom zgrade Policijske uprave Požeško – slavonske ostvariti će se sljedeći specifični ciljevi:                     
1. smanjenje toplinske energije za grijanje za 50,82% odnosno za 189.160,64 kWh/a;
2. smanjenje godišnje potrošnje primarne energije za 41,35% odnosno za 323.518,75 kWh/a;
3. smanjenje emisije CO2 za 43,06%.

Zgrada Policijske uprave Požeško - slavonske u sadašnjem stanju je u energetskom razredu F, dok je očekivani energetski razred nakon energetske obnove B.  

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Stranica