Pakrac: „Manje oružja-manje tragedija“

  • Slika /slike-vijesti/2021 godina/MOMT-Pakrac/Pakrac.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija

U četvrtak 10. lipnja 2021. policijski službenici PU požeško-slavonske su u Pakracu na prostoru gradske tržnice provodili akciju „Manje oružja-manje tragedija“.

Ratna zbivanja devedesetih na području Republike Hrvatske ostavila su za sobom velike količine ilegalnog oružja u posjedu građana. Prisutnost takvog oružja povećava opasnost da sami ili netko blizak vama postane žrtva tog oružja.

Nerijetko se građani pokušavaju riješiti ilegalnog oružja na način da ga odbacuju na neprimjerenim mjestima ili nezakonito prodaju, dok ga oni građani koji oružje drže u domovima često čuvaju na neprikladan ili nepravilan način čime ugrožavaju sigurnost svojih domova.

Građani su tijekom provođenja akcije imali priliku vidjeti različite vrste eksplozivnih sredstava i streljiva, ali i dobiti uz informativne  letke i promidžbeni materijal poput kapa i tekstilnih vrećica s logom akcije.  Štand su obišli i predstavnici gradske samouprave, lokalnih lovačkih društava i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Dragovoljna predaja oružja odnosi se na sve vrste ilegalnog oružja. Podsjećamo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje.
Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija.

Po pozivu građana na 192, policijski službenik će u civilnom automobilu i civilnoj odjeći doći na adresu pronalaska ili dogovorene predaje, gdje će na siguran način opasna sredstva preuzeti. Takvim pristupom osigurana je anonimnost osobe koja predaje ilegalno oružje, a što je još važnije, potencijalne opasnosti svedene su na najmanju moguću mjeru.

Aktivnim i odgovornim sudjelovanjem u kampanji „Manje oružja manje tragedija“, zajedno s policijom štitite sebe i svoje najdraže!
 

Stranica