Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet

Slika /Promet/alkohol, formula za nesreću.jpg

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici

FOTO: Ilustracija

U nedjelju 7. svibnja 2023. oko 0.05 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili moped marke „Jinlung“, požeških registarskih oznaka, kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, a kojim je pod utjecajem alkohola od 2,01 promila upravljao 43-godišnjak. Također je utvrđeno da 43-godišnjak za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosnu kacigu i da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet.

Nešto kasnije, oko 0.30 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,73 promila upravljao 42-godišnjak. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.
 

Stranica