Pojačani nadzor prometa, prometne nesreće i zatečeni pod utjecajem alkohola

Slika /Ilustracije server/policajac_autocesta03.jpg

Jedna osoba je lakše ozlijeđena

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 120 prekršaja, od čega se ističu 5 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 66 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja i 18 nisu koristila sigurnosni pojas. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 2,14 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 99 km/h. Od ukupnog broja počinitelja, u devet slučajeva se radilo o osobama koje su višestruki počinitelji prekršaja, koji su ranije prijavljivani za prekršaje brzine (7), te u dva slučaja upravljanja prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola.
Ukupno je tijekom vikenda zabilježeno 4 prometne nesreće, od kojih je nesreća u mjestu Filipovac za posljedicu imala lakše ozlijeđenog sudionika, dok su nesreće u Mijačima, Požegi i Pakracu za posljedicu imale materijalnu štetu
Uz navedene, tijekom nadzora prometa zatečena su dva vozača na području Požege i Brestovca koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola, te su smješteni u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja.

Stranica