Policijski službenici sudjelovali na manifestaciji „Požega – zdravi grad“

Slika /Statistika 2019/Policija-biciklijada.jpg
I ove godine se pod pokroviteljstvom Grada Požege i u organizaciji Turističke zajednice Grada Požege održala  manifestacija „Požega – zdravi grad“, a  koja  promovira zdravlje, sport, povratak prirodi i opušten način života.
Ovogodišnjoj biciklijadi  su se  kao i prijašnjih godina pridružili  policijski službenici Policijske postaje Požega koji su građanima pojašnjavali kako se biciklisti trebaju ponašati u prometu te vlasnicima bicikala „registrirali“ tj. evidentirali bicikle. Građani su dobili potvrde o evidentiranju bicikla, a na vidno mjesto na biciklu zalijepljena je naljepnica s policijskim obilježjima.
Mjesto okupljanja bila je livada uz rijeku Orljavu u blizini centra Požege s koje se oko dvjestotinjak biciklista uputilo na oko devet kilometara dugu biciklističku vožnju. Uz pratnju policijskih službenika vozilo se gradskim ulicama do turističkog imanja  „Zlatni lug“
Budući da biciklijada nije bila natjecateljskog karaktera za sudionike su organizirane  igre na livadi poput povlačenje užeta,  biciklističke alke, skakanje u vrećama i slično.

Stranica