Policijski službenici sudjelovali na Nacionalnoj konferenciji „Zaustavimo nasilje nad ženama i nasilje u obitelji - za nasilje nema opravdanja“

Slika /slike-vijesti/2022 godina/Nasilje nad ženama/20221125_101111.jpg

U Gradskoj knjižnici u Požegi održana je konferencija „Zaustavimo nasilje nad ženama i nasilje u obitelji - za nasilje nema opravdanja“ 

FOTO: PU požeško-slavonska

U petak 25. studenoga 2022. s početkom u 10 sati u Gradskoj knjižnici u Požegi održana je konferencija „Zaustavimo nasilje nad ženama i nasilje u obitelji - za nasilje nema opravdanja“ koju je organiziralo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Konferenciju je otvorio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić. Na konferenciji su sudjelovali pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter, izvanredna profesorica Odsjeka za psihologiju na Filozofskom fakultetu i vanjska suradnica Autonomne ženske kuće Anita Lauri Korajlija i državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić.

U sklopu konferencije održana je i panel rasprava na kojoj su sudjelovali izvanredna profesorica Odsjeka za psihologiju na Filozofskom fakultetu i vanjska suradnica Autonomne ženske kuće Anita Lauri Korajlija, odvjetnica Sanja Bezbradica Jelavić, Miren Špek iz Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić.
Konferencija je imala važan iskorak prema podizanju svijesti i informiranosti javnosti o ovoj iznimno važnoj problematici te je sudjelovanje stručnjaka i predstavnika institucija dalo dodatan doprinos i značaj u borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Na navedenoj konferenciji su sudjelovali i policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske  koji će korisna iskustva i saznanja, prezentirana na navedenom skupu, moći koristiti u svom budućem radu.    
 

Stranica