Požega: Obilježen Dan policije

  • Slika /slike-vijesti/2021 godina/Dan policije/DSC_0383.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava požeško-slavonska danas je obilježila Dan policije

I ove godine, uvažavajući trenutnu situaciju uz dosljedno poštivanje svih epidemioloških mjera, a u cilju suzbijanja epidemije odlučeno je da se svečano obilježavanje Dana policije u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj neće održati na uobičajeni način kao prijašnjih godina.

U utorak  28. rujna 2021. s početkom u 9.30 sati  ispred Spomen obilježja smrtno stradalih hrvatskih branitelja na Trgu 123. brigade načelnik Policijske uprave Željko Grgić je sa suradnicima položio vijenac i zapalio svijeće u znak sjećanja na sve poginule pripadnike MUP-a nakon čega je u crkvi svetog Lovre u Požegi održana sveta misa za sve poginule pripadnike MUP-a koju je predvodio vlč. Marijan Pavelić.

 Potom su zapaljene svijeće kod zgrade policije na Spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije "Trenk".

 Nakon toga je u prostorijama PU požeško-slavonske načelnik PU Željko Grgić pozdravio prisutne i naglasio da mu je iskreno žao zbog ovogodišnjeg načina obilježavanja jer smo imali što reći i pokazati te da su rezultati dobri u svakom segmentu našeg posla, što je opet rezultat rada i zalaganja svih zaposlenika PU.

Kao i uvijek do sada, u ovakvim prigodama, načelnik PU se prisjetio naših poginulih i umrlih radnih kolega koji su posvetili svoje živote i zdravlje za RH i za ovu PU. U spomen na njih obišli smo grobna mjesta i zapalili svijeću, objavili sjećanje u lokalnim medijima, položili vijenac na spomen obilježju, a na svetoj misi i na početku dijela svečanog obilježavanja odali im počast minutom šutnje. Načelnik se ovom prilikom prisjetio i pozdravio umirovljene djelatnike PU požeško-slavonske i naglasio da su svojim radom doprinijeli ugledu ove PU i svih nas.

Načelnik PU je istakao  i zavidne rezultate na poslovima policije u odori, poslovima prometa, javnog reda, javnih okupljanja, poslovima kriminalističke policije gdje su policijski službenici svugdje pokazali zavidnu učinkovitost i dobre rezultate. Isto tako, policijski službenici su se iskazali  i dali veliki doprinos općoj sigurnosti na razini RH: akcija TURS, migrantska kriza, epidemija korona virusa, gdje su dali u zaštiti zdravlja naših građana. Također je spomenuo i Službu zajedničkih i upravnih poslova i sve djelatnike u toj službi koji neumorno rade i prate operativni sastav.

Isto tako je izjavio da je puno  truda uloženo na obnovi zgrade Policijske uprave i zgrada Policijskih postaja, dok je u planu i energetska obnova PP Pleternica.

Naglasio je da su se u organizaciji smislu i pristupu službi uveli određeni standarde, svaki korak naprijed u službi, svako pomicanje na bolje ovisi o policijskim službenicima i njihovom radu, a ne tko stoji iza njih. Tko radi i trudi se, a ima želju napredovati to može i očekivati, to je jedini način.

Za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske pohvalio je 17 djelatnika  te im čestitao i izjavio da je jasno zašto su baš oni pohvaljeni, a odgovor je jednostavan, zbog njihovog pristupa radu, ozbiljnosti kojom su pristupali svojim obvezama, njihovoj učinkovitosti ali i njihovim ljudskim osobinama kao skromnost i poštenje.

Pohvaljeni su sljedeći djelatnici:

Služba kriminalističke policije: Tihomir Srnović i Davor Miletić,
Policijska postaja Požega: Mario Klanfar, Josip Komadan i Marko Veselin,
Policijska postaja Pleternica: Ivan Škoda, Ivan Haliž i Nevenka Hrmić,
Policijska postaja Pakrac: Darko Demartini i Ivan Bosanac,
Operativno komunikacijski centar policije: Ivica Šporčić,
Interventna jedinica policije: Denis Berdi i Barbara Čutura,
Odjel za upravne poslove: Mirjana Mitrović I Ružica Šćuric,
Odjel materijalno-financijskih poslova: Željka Potnar i Dražen Majetić.
 
Na kraju je svima čestitao Dan policije i zaštitnika sv. Mihaela, a svima poželio svako dobro u životu i daljnjoj karijeri.

Stranica