Požega: Održana međuresorna edukacija „Zašto je umrežavanje važno“

  • Slika /slike-vijesti/2021 godina/Edukacija Delfin 306/Naslovnica.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Održana je međuresorna edukacija „Zašto je umrežavanje važno“, za predstavnike tijela, institucija i udruga građana koje se bave problematikom zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja

U srijedu 30. lipnja 2021., u prostorijama PU požeško-slavonske, u organizaciji Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ i PU požeško-slavonske, održana je međuresorna edukacija „Zašto je umrežavanje važno“, za predstavnike tijela, institucija i udruga građana koje se bave problematikom zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja.

Nazočne su u uvodu pozdravili i obratili im se Nikica Hamer Vidmar, voditeljica Službe za podršku žrtvama i svjedocima Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, Mira Bilopavlović i Koštana Sipić iz OCD DELFIN, Dalibor Bauer, zamjenik načelnika PU požeško-slavonske i policijski službenik za prevenciju Goran Matijević.

Teme edukacije  koju su proveli Anamaria Kranjčec Drožđan voditeljica Pravnog tima, Ženske sobe – Centra za seksualna prava iz Zagreba, Josip Komljenović iz PU požeško-slavonske, Marina Švagelj Jažić iz udruge HERA Križevci, Sanja Galović voditeljica MREŽE (IPC), te Nikica Hamer Vidmar iz Ministarstva pravosuđa i uprave bile su: Multisektorska suradnja: Uloga OCD-a?, Pravni aspekti u radu sa žrtvama i svjedocima, Osobe od povjerenja Mreža u brojkama, Postupanje policije – izricanje mjera, Međusektorska suradnja kroz mrežu podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela i prekršaja.

Edukacija vezana za potrebe žrtava i svjedoka u kaznenim djelima i prekršajima namijenjena je stručnim djelatnicima Centara za socijalnu skrb, Obiteljskih centara, sudcima, državnim odvjetnicima, policijskim službenicima, predstavnicama/cima organizacija civilnog društva, odnosno svima onima koji se u obavljanju svoga svakodnevnog posla susreću i/ili su na neki način povezani s predmetnom tematikom. Provedbom edukacija i drugih aktivnosti u vezi sa  zaštitom žrtava i svjedoka  kaznenih djela i prekršaja nastoji se postići viša razina međuresorne umreženosti te zajedničkim naporima doprinijeti kvalitativnom pomaku u radu s korisnicima.

Na kraju, svi nazočni su iskazali svoje zadovoljstvo organizacijom i radom sudionika ove edukacije koju je, kao još jednu u nizu aktivnosti, organizirala    OCD „DELFIN“ u suradnji s PU požeško-slavonskom, a što će se, kao rezultat dobre prakse, zasigurno nastaviti  i u idućem razdoblju.

Stranica