Požega: „Vozi bez mobitela“

  • Slika /slike-vijesti/2024 godina/Vozi bez mobitela/DSC00360.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici PU požeško-slavonske su u suradnji sa Školom za cestovni promet iz Zagreba proveli projekt „Vozi bez mobitela“, a glavni cilj projekta je preventivno-edukativnim aktivnostima povećati svjesnost vozačima o rizicima korištenja mobitela u vožnji

Foto: slavonski.hr 

U ponedjeljak 22. travnja 2024.,  policijski službenici PU požeško-slavonske su u suradnji sa Školom za cestovni promet iz Zagreba proveli projekt „Vozi bez mobitela“, a glavni cilj projekta je preventivno-edukativnim aktivnostima povećati svjesnost vozačima o rizicima korištenja mobitela u vožnji.

Učenicima prvih i drugih razreda Osnovne škole Julija Kempfa je održano predavanje na kojem se ukazalo na važnost ponašanja sukladno prometnim propisima u cestovnom prometu.

U sklopu edukacije svaki učenik je dobio reflektirajući privjesak i edukativni letak.

Škola za cestovni promet provodi nekoliko projekata koji su usmjereni na sigurnost pješaka i biciklista, na njihovu uočljivost u prometu, ali i mladih vozača. U sklopu preventivne aktivnosti u kojoj su sudjelovali učenici navedene škole s profesorom Igorom Jelićem i policijskim službenicima,  vozačima su podijelili  promotivni letke te ih upozorili na korištenje mobitela tijekom vožnje.

Uz alkohol, pojas i brzinu, mobitel je jedan od četiri tzv. ubojice u prometu, a telefoniranje tijekom vožnje je jedan od najčešćih distraktora koji smanjuje sposobnost zadržavanja pažnje vozača na cestu i promet, jer skreće i zadržava pogled na mobitelu.

Tijekom protekle godine na području PU požeško-slavonske evidentirano je  610 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, a prva tri mjeseca ove godine 118 prekršaja. Novčana kazna za korištenje mobitela tijekom vožnje je 130 eura.
 
 

Stranica