Rezultati pojačanih mjera u prometu

Slika /Promet/policajac_promet3.jpg

I ovoga vikenda provedene su pojačane mjere u prometu

FOTO: Ilustracija

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 113 prekršaja, od čega izdvajamo četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 77 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 21. travnja 2024. pet minuta iza ponoći u Požegi u Osječkoj ulici gdje su policijski službenici u prometu zatekli 31-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,22 promila upravljao osobnim automobilom kojem je istekla važnost prometne dozvole i osiguranja.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.580,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.
 

Stranica