Poziv na testiranje kandidatima po objavljenom javnom natječaju u PU požeško-slavonskoj

Slika /slike-vijesti/2020 godina/Zgrada PU 2.jpg

Pozivamo kandidate na testiranje po objavljenom javnom natječaju za radno mjesto upravni referent/ica u Odjelu za upravne poslove PU požeško-slavonske



        



REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
POLICIJSKA UPRAVA POŽEŠKO-SLAVONSKA 
JOSIPA RUNJANINA 1
  
         Na temelju odredbe članka 4., Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi Narodne novine br. 78/17 i 89/19, dalje u tekstu Uredba, u svezi javnog natječaja broj: 511-22-04-1-448/1-2021 od 24.03.2021 godine, objavljenog u Narodnim novinama boj 30/2021 od 26. ožujka 2021. godine za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u Policijsku upravu požeško-slavonsku objavljuje
 
OBAVIJEST I UPUTE KANDIDATIMA O PROVEDBI POSTUPKA TESTIRANJA
 
 
Za radno mjesto :
 ODJEL ZA UPRAVNE POSLOVE
  • Upravni referent/ca- 1 izvršitelj/ca
 
 
VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA TESTIRANJA KANDIDATA
 
 
Pozivamo na testiranje kandidate/kinje koji su podnijeli pravovremene i potpune prijave te ispunjavaju propisane i u javnom natječaju objavljene uvjete, koje će se održati u prostorijama:
 
Policijske uprave požeško-slavonske, na adresi Josipa Runjanina 1, Požega
 
u srijedu 21. travnja 2021. godine s početkom u 10,00 sati
 
 
 
 
SADRŽAJ I NAČIN TESTIRANJA
 
Testiranje kandidata sastoji se od :
  • Provjera znanja, sposobnosti i vještina kandidata/kinja te rezultata dosadašnjeg rada utvrđuje se putem testiranja i razgovora (intervjua). Testiranje i razgovor s kandidatima/kinjama  provodi Komisija za provedbu javnog natječaja (dalje Komisija).
  • Testiranje se sastoji od provjere znanja sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta.
 
Prva faza testiranja:
     U prvu fazu testiranja  upućuju se svi kandidati/kinje koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja, a čije su prijave pravodobne i potpune. Prva faza testiranja sastoji se od provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta. Provjera znanja se obavlja pisanim putem.
Druga faza testiranja:
     Razgovor (intervju)
 Na razgovor(intervju) pozvat će se kandidati/kinje koji su ostvarili ukupno najviše bodova u prvoj fazi testiranja i to deset kandidata/kinja. Komisija za provedbu javnog natječaja u razgovoru s kandidatima/kinjama utvrđuje znanja, sposobnosti i vještine, interes, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata za rad u državnoj službi te rezultate ostvarene u njihovu dosadašnjem radu.
 
 
PRAVILA TESTIRANJA
 
  1. Prilikom provedbe prethodne provjere obvezno je pridržavanje mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi prevencije širenja epidemije Covida-19, a koje se sastoje u sljedećem:
  • Prethodna provjera provest će se na način da se u najvećoj mogućoj mjeri spriječi širenje epidemije Covida-19, te izbjegne neposredni kontakt osoba. Ni jedan kandidat/kinja ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu, simptome akutne respiratorne infekcije ili neke druge simptome koji ukazuju na rizik zaraženosti bolesti Covid-19,
  • U službenim prostorijama u kojima se održava prethodna provjera potrebno je održavati tjelesnu distancu među osobama od 1,5 m ,
  • Obvezno je nošenje maski za lice u zatvorenom prostoru. Osim medicinskih maski mogu se koristiti platnene maske,
  • Pri ulasku u zgradu policijske uprave kandidati su obvezni dezinficirati ruke.
 
  1. Policijska uprava pridržava pravo onemogućiti pristup prethodnoj provjeri kandidata/kinja za kojeg/ju se pojave osnove sumnje na rizik zaraženosti Covidom-19 ili njegovo/njezino postupanje ne bude u skladu s ovom uputom.
  2. Po dolasku na provjeru znanja, sposobnosti i vještina od kandidata/kinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće identifikacijske isprave, radi utvrđivanja identiteta. Testiranju ne mogu pristupiti kandidati koji ne mogu dokazati identitet, te osobe za koje se utvrdi da nisu podnijeli prijavu za javni natječaj za radno mjesto za koje se obavlja testiranje .
  3. Po utvrđivanju identiteta kandidata/kinja istima će biti podijeljeni testovi za provjeru znanja koji su jednaki za sve prijavljene kandidate. Provjera znanja traje 45 minuta.
  4. Za vrijeme pisane provjere znanja nije dopušteno :
  • Koristiti se bilo kakvom literaturom ili bilješkama,
  • Koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva,
  • Napuštati prostoriju u kojoj se vrši provjera znanja,
  • Razgovarati s ostalim kandidatima ili na drugi način remetiti mir i red.   
U koliko kandidat postupa na prethodno opisani način biti će udaljen sa testiranja, a njegov/njezin rezultat Komisija neće niti ocjenjivati, te će se smatrati da je kandidat/kinja povukao/povukla prijavu na javni natječaj.
  1. Provjera znanja, sposobnosti i vještina vrednuje se bodovima od 0 do 10. Bodovi se mogu utvrditi decimalnim brojem, najviše na dvije decimale. Smatra se da je kandidat zadovoljio na provedenoj provjeri znanja ako je dobio najmanje 5 bodova. Kandidat/kinja  koji ne zadovolje na provedenoj provjeri ne može sudjelovati u daljnjem postupku. 
  2. Kandidati koji su zadovoljili na provjeri znanja pristupaju razgovoru s Komisijom (intervju).O terminu razgovora (intervjua) kandidati će biti naknadno upoznati putem telefona.
  3. Komisija u razgovoru s kandidatima/kinjama utvrđuje interese , profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata za rad u državnoj službi na poslovima radnog mjesta za koje se natjecao. Rezultati intervjua vrednuju se bodovima od 0 do 10 bodova. Smatra se da je kandidat zadovoljio na razgovoru (intervjuu) ako je dobio najmanje 5 bodova.
  4. Za vrijeme testiranja kandidati su dužni poštivati kućni red i postupat prema uputama službenih osoba. U slučaju kršenja kućnog reda ili nepridržavanja uputa službenih osoba kandidati će biti udaljeni s testiranja te će se smatrati da su povukli prijavu na javni natječaj .
  5. Nakon provedenog intervjua komisija utvrđuje rang listu kandidata prema ukupnom broju bodova ostvarenih na provjeri znanja i intervjuu. Na rang listi se navode samo kandidati koji su zadovoljili na provjeri znanja i intervjuu.
  6. O rezultatima javnog natječaja kandidati će biti obaviješteni javnom objavom rješenja o prijmu u državnu službu izabranog kandidata/kinje na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave https://mpu.gov.hr .
  7. Dostava svim kandidatima smatra se obavljenom istekom osmog dana od objave na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave.
 
 
 
 
                                   KOMISIJA ZA PROVEDBU JAVNOG NATJEČAJA
 
 

Stranica