Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /auto_policija07.jpg
U petak, 18. listopada 2019., oko 14 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Osječka i Šokačka, 80-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska, uslijed čega je u bočnu stranu njegovog automobila udario osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišni vozač i koji se kretao cestom s prednošću prolaska. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 71-godišnja putnica iz „Fiata“  i 80-godišnji vozač protiv kojeg slijedi prekršajni nalog zbog nepoštivanja prednosti prolaska i prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, dok protiv 21-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog nepropisne brzine.

 U subotu, 19. listopada 2019., oko 6.55 sati, u Požegi, u Ulici Dragutina Lermana, 20-godišnji vozač koji je za vrijeme dok kod sebe nije imao vozačku dozvolu i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,26 promila upravljao motociklom marke „Yamaha“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom prilikom čega je došlo do zanošenja motocikla i pada vozača te udara motocikla u stup javne rasvjete u vlasništvu Grada Požege. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog  počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (vožnja neprilagođenom brzinom, vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštivanje prometnog znaka i neimanje vozačke dozvole kod sebe).

 Istoga dana, oko 13.15 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Stjepana Radića i Cvjetne, 55-godišnja vozačica osobnog automobila marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja je prošla pored vidno postavljenog prometnog znaka „obavezno zaustavljanje“ te je tom prilikom oduzela prednost prolaska 37-godišnjoj vozačici koja je upravljala osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka. Nakon sudara je došlo do zanošenja i izlijetanja „Peugeota“ van kolnika i udara u zid kuće. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 37-godišnjakinja, a protiv 55-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog poradi počinjenog prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska.
Također u subotu, oko 14.15 sati, u mjestu Velika, u Ulici dr. Franje Tuđmana, 20-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te udario u drvo, a potom u metalnu ogradu u vlasništvu 63-godišnakinje nakon čega je došlo do rotiranja vozila i prevrtanja na krov. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog poradi počinjenog prekršaja vožnje neprilagođenom brzinom.

 Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom, u mjestima Mihaljevci i Vidovci te u Požegi u Primorskoj ulici, dok četiri bijega bilježimo u Požegi u Industrijskoj ulici i na Trgu Svetog Trojstva, u Pakracu na Trgu pape Ivana Pavla II te u Industrijskoj ulici u Velikoj.

Stranica