Rezultati akcije u prometu

Slika /auto_policija02.jpg

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske, utvrđeno je ukupno 39 prekršaja, od čega se ističe 14 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja i sedam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

U nadzoru prometa tijekom vikenda zatečena su  dva vozača ponavljača prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,44 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 99 km/h  koja je izmjerena kod  25-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je zatečen prilikom kontrole prometa u subotu, 19. listopada, oko 21.50 sati, u mjestu Novo Selo, u Ulici Hrvatskih dragovoljaca. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog, a predviđena novčana kazna za navedeni prekršaj iznosi od 3.000,00 do 7.000,00 kuna.
 

Stranica