Rezultati akcije u prometu

Slika /palica_stop_policija.jpg
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Također su provedene pojačane mjere u prometu povodom „Martinja“ koje traju sve do 16. studenoga 2020.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 75 prekršaja, od čega se ističe 35 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  po devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa te tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 8. studenoga 2020. oko 3.05 sati u Požegi u Vukovarskoj ulici gdje je u prometu zatečen 34-godišnjak, a koji je upravljao osobnim automobil pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,18 promila te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od pet tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva mjeseci.
 

Stranica