Tribina "Djeca u minskom okruženju"

Slika slike-vijesti/2012 godina/predavanje_mine_velika.jpg

 U četvrtak, 25. studenog 2012. godine u Velikoj u O.Š. „Ivan Goran Kovačić“, Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Hrvatske uz potporu Ministarstva branitelja

Foto: PU požeško-slavonska

U četvrtak, 25. studenog 2012. godine u Velikoj u O.Š. „Ivan Goran Kovačić“, Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Hrvatske uz potporu Ministarstva branitelja organizirala je tribinu „Djeca u minskom okruženju“ za 300-tinjak djece 1. do 8. razreda osnovne škole.

Djeci su predavanje održali predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje, Hrvatskog crvenog križa i PU požeško-slavonske kojom prilikom im je pokazana karta minski sumnjivih područja Republike Hrvatske s naglaskom na područje oko Općine Velika te način na koji su ta mjesta označena. Također, djeca su upoznata s izgledom protupješačkih i prutuoklopnih mina kao i s načinom na koji su postavljene uz napomenu da ih je u prirodi vrlo teško zamijetiti.

Sugerirano je da se ne približavaju minski sumnjivim područjima no ako se tamo ipak nekim slučajem nađu na koji način reagirati te im je pojašnjeno kako se ponašati u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojitog sredstva.



Stranica