Upravljali vozilom pod utjecajem alkohola

Slika /Promet/alkohol, formula za nesreću.jpg

Dogodila su se tri ugrožavanja prometa

FOTO: Ilustracija

U nedjelju 29. svibnja 2022. oko 1.10 sati u Kutjevu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili traktor marke „Zetor“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola od 1.32 promila upravljao 44-godišnjak.
Utvrđeno da je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja.
Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 44-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


U nedjelju 29. svibnja 2022. oko 2.25 sati u Pakracu, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je kao mladi vozač i pod utjecajem alkohola od 0.92 promila upravljala 21-godišnjakinja.
Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 21-godišnjakinja je smještena u posebnu prostoriju policije i protiv nje slijedi prekršajni  nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


U ponedjeljak 30. svibnja 2022. oko 0.20 sati u Požegi u Ulici Svetog Roka, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,43 promila upravljao 45-godišnjak.
Utvrđeno je da kod sebe nije imao vozačku dozvolu ni osobnu iskaznicu niti bilo koji dokument  kojim bi se utvrdio identitet.
Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 45-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i Zakona o osobnoj iskaznici.
 

Stranica