Četiri prekšaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

Slika /Ilustracije server/b-pas.jpg

U tri slučaja radilo se o narušavanju vikom i galamom, a u jednom su dvojica građana propustili nadzor nad psima

Držali životinje bez nadzora
U ponedjeljak 13. travnja 2020., u ranim jutarnjim satima u mjestu Potočani (općina Velika), 52-godišnjak i 62-godišnjak propustili su nadzor nad svojim psima koji su napustili obiteljska dvorišta, te u ograđenom prostoru za držanje životinja u vlasništvu 58-godišnjaka napali domaće životinje – ovce, kao i vlasnika istih. Protiv 52-godišnjaka i 62-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Narušavali javni red  i mir
U petak 10. travnja 2020., oko 18 sati u Pleternici u Ulici Matije Gupca, u dvorišnom prostoru, 69-godišnjakinja je verbalno i tjelesno napala 52-godišnjakinju zbog čega protiv nje slijedi optužni prijedlog.
Istoga dana, oko 22 sata u Požegi u Ulici Eugena Kvaternika, 39-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,36 promila vikao i galamio. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 39-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.
U nedjelju 12. travnja 2020., oko 18.20 sati u Požegi u Ulici Vjekoslava Babukića, u hodniku stambene zgrade, 46-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) verbalno i tjelesno napao 36-godišnjakinju. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Stranica