Rezultati pojačanih mjera u prometu

Slika /Ilustracije server/policajac_prsluk.jpg

I ovog vikenda su provedene pojačane mjere u prometu   

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 26 prekršaja, od čega ističemo jedan prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i deset prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 26. prosinca 2021. u 01.10 sati u Pleternici u Ulici Vladimira Nazora, gdje su policijski službenici  prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 21-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 0,55 promila. Nadalje, preliminarnim ispitivanjem na prisutnost opojnih droga i/ili lijekova u organizmu dobivena je pozitivna reakcija, dok je vozač odbio dati krv i urin zbog analize i utvrđivanja točne supstance opojne droge u organizmu. Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan prekršajni nalog u iznosu od 13 000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca.

Stranica