Upravljali pod zabranom, prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola

Slika /slike-vijesti/1.jpg

Dvojica vozača su zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva

U petak, 12. travnja 2019., oko 19.30 sati, u Trenkovu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 55-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,63 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, upravljao teretnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka. On je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i narednog dana uz optužni prijedlog doveden dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi. Sudac ga je saslušao, proglasio krivim i izrekao uvjetnu kaznu zatvora, novčanu kaznu u iznosu od 900 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.
U subotu 13. travnja 2019., oko 23.15 sati, u Vetovu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 41-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,37 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao mopedom marke „Tomos“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje.

Stranica